Sunday, 1 January 2012

Cuti-Cuti Malaysia

Sempena menghabiskan sisa-sisa baki cuti sekolah lagi dua tiga hari nak habis ni, aku merangkap kakak yang baik lagi comel telah bawa adik-adik aku bercuti. (Ok terasa ayat skema di situ!) kemain seronok la diorang. Korang bole bayangkan tak malam tu sebelum bertolak nak bercuti esok pagi, diorang dah bersiap-siap pakai baju lawa-lawa, then terus tido dengan beg bercuti tu. Esok bangun pagi terus pegi tak payah nak bersiap dah. Oh sangat la comel^^

 
Muka baru bagun tido. Dah tu terus mengamuk nak pergi cepat!! geram aku^^


Dah tu diorang yang bangun awal sangat. bukan apa dah eksited nak pergi bercuti. tak senang aku nak tido. asyik kena geletek satu badan. Grrrr memang rasa nak naik minyak je. Tapi nasib baik adik-adik aku comel. Ala sebenarnya bukan nak pergi mana pun. aku dengan family aku pergi jalan-jalan dekat Taman Pertanian Malaysia kat Shah Alam tu. Ikut rancangan awal nak ke theme Park apa entah kat Melaka tu tapi pagi tu tiba-tiba cancel sebab hujan.Bahaya hujan-hujan ni. banyak semut mengganas.^^

 
memperkenalkan tourist guide yang tak bertauliah.mak dan sepupu aku.^^ 


Ni pulak cover album kumpulan cendawan tumbuh selepas hujan! muahaha Diorang ni keje nak bergambar je. Aku pulak jadi photographer. kesian gambar aku tak banyak pun. 


 
Tempat ni best sebab ada salji. Rasa macam dok dalam peti ais cap Toshiba.

 Mak aku yang comel. Penat dia melayan budak-budak tu sampai nak senyum pun dah terpaksa!^^

Ok sampai sini la aku menaip. banyak lagi nak cerita sebenarnya tapi aku busy nak exam so terpaksa pendekkan cerita. Kalau tak, mahu dua tiga part aku cerita ni biar naik darah korang baca.muahaha





7 comments:

  1. owh tak pernah lagi pergi sini..macam menarik juga..

    goodluck for your exam =)

    ReplyDelete
  2. Blogwalking sini! ♛MrIx♂ kata ║ Ehhh! yang ni kat shah alam ker?? sy g shah alam 2,3 kali tak tahu lak....huhu.ingt baru nk bercuti tp x tau tmpt ║.....
    ✓│Review Kopitiam Cina Muslim
    ✓│Dakwah Versi K-Pop

    ReplyDelete
  3. mmg seronok kalu bercuti ni.. :-)

    ReplyDelete

© Copyright 2013 | Full Edited by ✿ Nurulchumel's Design ヅ | All Rights Reserved™