Tuesday, 2 August 2011

Hidangan berbuka sosej pulut babi..geli tekak aku!!

Sosej bakar. Korang selalu makan? Aku penah gak makan sosej ni tapi dah lama. Nasib baik aku kurang sikit makan sosej alah ni. Tapi semalam waktu ke bazar Ramadhan ada juga adik aku beli untuk juadah berbuka. Dia cukup suka makan sosej alah ni. Tapi sosej ini dikatakan tidak halal kerana mengandungi asid deoksiribonukleik (DNA) babi. Wekkk geli geleman dah tekak aku ni!! serius sebab aku dah penah makan,..euwwwww



Sosej alah ni sebenarnya di masuk secara haram di negara kita melalut Thailand. Senang je kan penjual jual sosej ni tanpa tengok status halal atau tak. ni silap kita juga. kita kena barhati-hati waktu berbelanja di bulan ramadhan kan..kan. Korang boleh baca lebih lanjut tentang sosej ni di Metro Online

P/S: makan makanan masak sendiri lebih baik kan dah tahu status memang sah HALAL..;)

3 comments:

  1. EEEEEWWWWW, halam ke. Pakar hate this

    I follow u. follow saya balik yer..klik sini untuk follow saya kembali

    ReplyDelete
  2. saya pon dh takut nk mkn whatever sosej yg beasau2 ni. (salunya yg import tu). berhati-hati memilih makanan.

    ReplyDelete
  3. eeeeiiiiewwwwwwwwww!!!!xnk dah beli sosej tuuu....

    ReplyDelete

© Copyright 2013 | Full Edited by ✿ Nurulchumel's Design ヅ | All Rights Reserved™